krem-dynia-melom.len_

Krem/mus dyniowo-melonowy.

Sama nie wiem czy to krem, czy to mus. 
Gęsty i aromatyczny z ulubienicą jesiennych miesięcy- Panią Dynią. 

Do Pani Dyni przyczepił się Duży Melon. Dynia była gorąca, a Melon zimny. 
Poszli razem pod nóż, dali się zmiksować, doprawić elegancją…

A później w pięknym talerzu czekali na ekstremalną podróż przez usta do żołądka.

Pyszna przystawka na chłodny i zalany delikatnym deszczem dzień.

  • 600g upieczonej dyni bez skórki i pestek (ja swoją wsadziłam do piekarnika i piekłam 45 minut, aż zrobiła się miękka)
  • 1 średni melon bez skórki i pestek
  • garść orzechów włoskich
  • 200ml wody
  • 100g pokruszonego sera feta 

Wszystkie składniki oprócz orzechów miksujemy i podgrzewamy. 
Przed podaniem posypujemy orzechami.

Pyszny i ekspresowy!

Pozdrawiam!
Praline