Delikatna ryba w mleczku kokosowym z szafranem.

Wciąż odsypiam zeszły tydzień i włóczę nogami, jedna za drugą.
Układam coraz to nowe zdjęcia na pustych stronach albumu.
Przyklejam i opisuję.
Bez nazw zabytków i dat.
Powoli układam w szafkach kubeczki, talerzyki, słoiczki..
Gotuję delikatną rybę.
Ciepłe danie przed kolejną partią snu.
Delikatna ryba w mleczku kokosowym z szafranem
na 2 porcje
  • 200g białej ryby pokrojonej w kostkę
  • 2 korzenie pietruszki
  • 100g selera
  • 2 łyżki masła
  • 1/4 łyżeczki sosu rybnego
  • 100ml mleczka kokosowego
  • szczypta szafranu
Pietruszkę oraz selera obieramy i kroimy w małą kostkę.
W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy warzywa.
Dodajemy rybę i smażymy ok 5 minut.
Dolewamy mleczko, sos, szafran i razem dusimy.
Jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Podajemy.
Bardzo dobrze smakuje solo, jak i z ryżem.
ps. Zdjęcia z Włoch będą podrzucane garściami 🙂
Part 1.
Nasza ośmiornica 🙂
Smacznego i do zobaczenia!
Praline