Sałatka ziemniaczano-szparagowa.

Z długo wyczekiwanymi szparagami i młodymi ziemniaczkami.
Z sosem jogurtowo-cytrynowym wg Jamiego.
Z przydomowym szczypiorkiem, świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Z rukolą, za którą moja lodówka nigdy nie tęskni.
Z ekspresowym czasem wykonania.
Bez zbędnej paplaniny.
Bez domysłów.
Bezproblemowa.
:))
Potrzebujemy :
6 średniej wielkości ziemniaków
400g białych szparag
pęczek szczypiorku
spora garść rukoli
Ziemniaki obszorowujemy bądź obieramy.
Wrzucamy do gotującej się osolonej wody i gotujemy do miękkości (nie ma papkę, co często się zdarza).
Kroimy w spore kawałki.
Szparagi  obieramy i kroimy na 4 części.
Również wrzucamy do wrzątku i gotujemy (górne części dodajemy na samym końcu).
Szczypior myjemy i siekamy na większe kawałeczki.
Wszystko wieszamy z…
Sosem jogurtowo-cytrynowym wg Jamiego.
6 łyżek jogurtu
sok z połowy dużej cytryny
świeżo utłuczony lub zmielony kolorowy pieprz
sól
Składniki dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki.
*proponuję sos zrobić pierwszy, aby się przegryzł 🙂 
Pozdrawiam Was ciepło! 🙂
Praline